PDC Darts Világbajnokság tippjáték szabályai

A PDC Darts Világbajnokság 2019-20-as szezonjában a 96-os főtábla minden mérkőzése előtt megtippelheted, hogy melyik játékos milyen arányban jut tovább.
(1-2. kör 3 nyert szett, 3-4. kör 4 nyert szett, negyeddöntők 5 nyert szett, elődöntők 6 nyert szett, döntő 7 nyert szett.)
A sorozat kezdete előtt megtippelheted a végső győztest.

Tippek leadási határideje:
A mérkőzésekre a mérkőzés kezdetéig lehet tippelni.
Az idei világbajnokság során több játéknapon is lesz olyan eset, amikor az egyik játékos délutáni mérkőzésből jut tovább az esti mérkőzésre. Ezek az esti mérkőzések is már elérhetőek lesznek a játéknap elején a következő formában: X játékos vs. Y/Z játékos. Célszerű ezekre a mérkőzésekre a továbbjutó kiléte után tippelni, vagy módosítani az előre leadott tippet.
A végső győztesre az első mérkőzés kezdetéig lehet tippelni.

Pontozás:
1-4. körben:
továbbjutó megnyert-elvesztett szettek arányának eltalálása: 2 pont
csak a győztes eltalálása: 1 pont
negyeddöntőkben, elődöntőkben és döntőben:
telitalálat: 3 pont
továbbjutó megnyert-elvesztett szettek arányának eltalálása 1 szett differenciával: 2 pont
csak a győztes eltalálása: 1 pont

végső győztes eltalálása: 5 pont


Sorrend:
Az egyes mérkőzésekkel megszerzett pontok összesítése után alakul ki a verseny állása. Azonos pontszám esetén a több jobb találat dönt. Ha ez is egyezik, akkor a korábban több jobb találatot elért játékos végez kedvezőbb helyen.
A sorozat végén a végső győztesre leadott tippel megszerzett pontokat is hozzáadjuk a mérkőzésekkel megszerzett pontokhoz.

Általános szabályok:
Mindig a mérkőzésen elért eredményt vesszük figyelembe, tehát egy utólagos eredményváltoztatás a tippelés eredményét nem befolyásolja.
Hivatalos eredménynek a PDC honlapjának adatait tekintjük.